A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek vízzel habosra keverjük. Vékony sugárban beleszórjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük. A vajat megolvasztjuk, de nem forrósítjuk, és a krémbe csorgatjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládét.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret megtisztítjuk és leszárítjuk. Kb. 5 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. Felforraljuk a szörpöt, feloldjuk benne a tortazselét, és langyosra hűtjük. Az epercikkekkel kirakjuk a torta tetejét, meglocsoljuk a langyos tortazselével, és a hűtőben megdermesztjük.
A maradék csokit apróra daraboljuk, és a keményre vert tejszínhabba forgatjuk. A habot az eperréteg tetejére halmozzuk, a félrerakott eperszemeket feldaraboljuk, és tetszés szerint díszítjük.