Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, a kakaóporral és az olajjal jól kikeverjük géppel, majd mehet bele a tejföl, a fehérjehab és a beleszitált liszt a sütőporral.
Egy nagyobb kapcsos formát előveszünk, sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belekanalazzuk (egy picit sűrűbb, mint a piskóta), és előmelegített 180 fokos sütőben 10 percet elősütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A mascarponét a tejföllel, a cukrokkal, a narancshéjjal és a pudingporral géppel jól kikeverjük, az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk, és negyedekbe vágott eperszemekkel telerakjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük (ha szélén egy picit megbarnul a krém, akkor jó).
Várunk vele a teljes kihűlésig azután szeleteljük. Porcukorral is megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre