hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-pudingos pohárkrém

30 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
  2. A habtejszínt kemény habbáverjük, majd apránként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudinghoz.
  3. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk. A babapiskótát kisebb darabokratördeljük.
  4. Az előkészített poharakba kanalazunk 2-3 evőkanál pudingot, majd kirakjuk a tetejét piskótadarabokkal és az eperrel. Ezután rákanalazzuk a megmaradt pudingot. Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
  5. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd eperrel díszítjük, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek