Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ennél viccesebbet ma nem látsz! Zseniális videóval jelentkezett az ALDI

default user icon
MME
Az Aldi egy igazán formabontó rap klipet készített, aminek meghallgatása után két szó garantáltan megragad a fejedben: „Aldi áron”. Érdemes lecsekkolni a videót!

Az elmúlt egy évben – a járvány és a védelmi intézkedések következtében – alaposan átalakultak a vásárlási szokások, egyértelműen megváltozott a bolti vásárláshoz kapcsolódó vevői attitűd. Az ALDI a járvány ideje alatt is folyamatosan törekedett arra, hogy kiszámítható, megbízható partnerként – ebben a megváltozott élethelyzetben is – minden esetben a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa vásárlóinak. Az ALDI nagy hangsúlyt fektet arra, hogy vevői ne csupán elégedettek legyenek a vásárlásukkal, hanem az áruházaiban megtapasztalt, gondtalan bevásárlás élménye derűssé is tegye őket. A vállalat ennek érdekében egy formabontó rap klipet is készített, ami a jövőben a televíziós reklámfilmek alapja lesz.

A szám létrejötte hosszabb időt vett igénybe, hiszen maga az elképzelés már jóval a járvány előtt megszületett. Az ALDI Dél vállalatcsoport több leányvállalata is készített már zenei klipet, amelyet reklámfilmként is használtak. A magyarországi dal megszületését a pandémia ugyan hátráltatta, de a most bemutatott klip által közvetített felszabadult, vidám hangulatnak apropót is ad a lezárások fokozatos feloldása.

„A közösségi médiában már megszokhatták az ALDI követői, hogy nem egy átlagos márka átlagos kommunikációját folytatjuk, hanem szeretünk elszakadni a megszokott formáktól, szóviccekben, képi világban is. Az ALDI rapklipjével nem egy újabb értékesítési kampányt akartunk létrehozni, hanem szeretnénk jobb kedvre deríteni vásárlóinkat, illetve mindenkit, aki megnézi új klipünket. A rap fiatalos és trendi szövege, fülbemászó dallama néhány percre kiszakít a hétköznapokból – miközben az ALDI saját márkái, főbb termékei és előnyei is megjelennek a zenében” – mondja Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Az előadó az underground rapper, Zsolaa, akinek az eredeti felkérése nem is erre vonatkozott. „Először szövegírónak kért fel a reklámügynökség. Az általam írt szöveg annyira jóra sikeredett, annyira megfogott a téma, hogy fel is vettünk egy demót belőle – ez hozta meg végül a felkérést” – mondja Zsolaa a klipbeli szereplésével kapcsolatban. A közel egy éves előkészítő munkálatokat végül egy nagyszabású, három napos forgatás követte: „Természetesen a monumentális forgatás elképesztő élmény volt, de a legjobb az volt az egészben, hogy tulajdonképpen ez nem egy szerep volt, hanem magamat kellett adnom, és pont erre volt szükség. Leginkább az eddigi munkásságom, a kedvenc dalaim és a családomtól kapott szeretet inspirált. Bizonyítani akartam, hogy egy reklámból is lehet szerethetőt, menőt kreálni” – teszi hozzá Zsolaa.

A klipben többször feltűnik Kiss Jenő testépítő, az 1996-os Mr. Universe-verseny világbajnoka. Számára nem ez az első együttműködés az áruházlánccal, hiszen 2021 januárjában már részt vett az ALDI egészséges életmódot támogató kampányában, a Mindig Fitten-ben, amelyben Simon Szimonetta személyi edzővel közösen különböző edzéstervekkel, tanácsokkal, receptekkel és tippekkel mutatták be az ALDI-s vásárlóknak is, hogy hogyan lehet egyszerűen áttérni az egészségtudatos életmódra.

A több mint kétperces klipet számos helyszínen, köztük az egyik áruházban forgatták, a produkciót pedig az ACG Reklámügynökség Kft. készítette. „Mindig izgalmasak azok az alkalmak, amelyek során ki tudunk lépni a megszokott keretekből, és új műfajokat próbálhatunk ki. Ahhoz, hogy ez a klip igazán jól sikerüljön, egy tehetséges és valóban kreatív csapatra volt szükség az ügynökség, az ügyfél és a produkció oldaláról is. Így sikerült olyan látványvilágot teremteni és olyan zenét és szöveget írni, ami friss, megjelennek benne az ALDI üzenetei – ugyanakkor működik egy könnyed zenei tartalomként is” – mondta Nagy László, az ACG kreatívigazgatója.

A klip rendezője Miki357, aki mintegy száz klipet rendezett már az elmúlt évek során – köztük a Bulibárót –, és olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Wellhello, Margaret Island, a Punnany Massif és az Ivan & the Parazol. „Az előkészítés során nem azt éreztem, hogy egy diszkontláncnak dolgozunk, hanem azt, hogy az ALDI-val és az ACG-vel közösen egy videóklipet hozunk létre, és ez látszódik is a végeredményen” – mondta Miki357 a forgatás kapcsán.

Ezek is érdekelhetnek