Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyász! Elhunyt a híres és közkedvelt cukrászda tulajdonosa

default user icon
MME
Gyászol Szeged: elhunyt a városszerte híres és közkedvelt Z. Nagy cukrászda tulajdonosa, Margitáné Z. Nagy Rozália. A magas szintű szakmai tudásáról és jótékonyságáról is ismert Rózsika 80 éves volt.

Július 28-án, pénteken, 80 éves korában, elhunyt a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa, Margitáné Z. Nagy Rozália - adta hírül a Délmagyar.

Rózsika - ahogy városszerte emlegették -  régi cukrászcsaládból származik, édesapja 1940-ben eredetileg a Széchenyi téren nyitotta meg a Z. Nagy cukrászdát. A 2. világháborúból visszatérve az már nem volt meg, 1951-ben pedig államosították is a vállalkozást. Végül 1954-ben nyitott újra üzletet a József Attila sugárúton, amelynek vezetését lánya 1979-ben vett át és azóta is igazi régivágású cukrászdaként üzemeltette, elkötelezve magát a tradíciók iránt.

Margitáné Z. Nagy Rozália elkötelezte magát a szakmai oktatás, valamint az utánpótlás-nevelés mellett: az elmúlt 20 évben mintegy 70 tanulót készített fel a cukrász pályára. Emellett szakmáját is magas színvonalon művelte: az Év fagylaltja versenyen háromszor volt bronzérmes, például 2009-ben is, egyszer pedig különdíjat kapott.

Jótékony oldaláról is sokan ismerhették: amellett, hogy mindig csomagolt süteményeket rászorulóknak, a Soroptimist Club Szeged alapító tagjaként is aktívan kivette a részét a segítségnyújtásból.

 

(Forrás: Délmagyar.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Friss