hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ekler fánk

90 perc
mester
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • ÉGETETT TÉSZTA:
  • 200 ml víz
  • 200 ml olaj
  • 2 csipet cukor
  • 2 csipet só
  • 200 g liszt
  • 6 tojás
  • KRÉM:
  • 1 csomag vaníliás puding(főzős)
  • 300 ml tej
  • 3 ek. cukor
  • 500 ml habtejszín
  • TETEJÉRE:
  • 100 g étcsoki
  • 3 ev.olaj
  • Porcukor

Elkészítés

  1. Égetett tészta: A vizet és az olajat összeöntjük egy lábasban, beletesszük a cukrot, valamint a sót és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a lisztet és simára keverjük. Ha már összeállt egy gombóccá és elválik az edény falától, levesszük a tűzről. A tésztát egy keverőtálba tesszük és gépi habverővel elkezdjük keverni, amíg kicsit hűl, erre azért van szükség, mert ha a még forró tésztába tesszük bele a tojásokat, akkor azok megsülnek. Ha már nem túl forró, egyesével beleütjük a tojásokat. A következő tojást mindig csak akkor üssük bele, ha az előző már teljesen elkeveredett a tésztában. Krém: A pudingporból,tejből cukorból pudingot főzök.Kihűtöm. A habtejszínt kemény habbá verem a felét hozzákeverem a kihűlt vanília pudinghoz. A csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztom Összeállítom.Fánk tészta,vaníliás krém,fehér hab,fánk tészta,porcukor és lecsorgatom a felolvasztott csokival.

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok hozzá! - Debreceni Anett

Ezek is érdekelhetnek

Friss