Elkészítés: A tököket meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk. Körülbelül 2 ujjnyi szélesre és 10 cm hosszúra felszeleteljük, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük a főzővízből, és lecsöpögtetjük.
A tepsit kikenjük étolajjal, a lecsöpögtetett tök felét lerakjuk a tepsibe, majd a zsemlemorzsa és a cukor felét rászórjuk. Folytatjuk a maradék tökkel, erre a megmaradt zsemlemorzsa és cukor kerül. A nagy pohár tejfölt kikeverjük kb. 1 dl tejjel, és a tetejére kenjük.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 25-30 percig. Akkor jó, mikor látni a tejfölön, hogy egy kis színt kapott.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre