Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztjuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.
A puha margarint a sóval habosra keverjük. A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, majd megszórjuk a reszelt sajt felével, és rátesszük a másik lapot. Kicsit nyújtunk még rajta, végül 8 cikkre vágjuk.
A cikkeket kifli alakúra tekerjük, úgy, hogy amikor elkezdjük feltekerni, kicsit szélesebbre húzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd a tetejét langyos vízzel megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk a reszelt sajttal és a köménymaggal. A másik 2 lappal is így járunk el. Hagyjuk kelni, majd 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó.
Lehet 16 cikkre is vágni, akkor kicsi kiflik lesznek, és 32 db. - ditti56