A tojásokat megsózzuk, majd hozzáöntünk 3 dl szénsavas ásványvizet és kézi habverővel összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Keverés közben, apránként adunk még hozzá annyi ásványvizet, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg a tészta. Hozzáadjuk még a cukrot és az olajat, simára keverjük és hagyjuk legalább fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
A palacsintasütőt minden egyes palacsinta sütése előtt megkenjük egy kevés olajjal. A kisült palacsintákat üresen feltekerjük, majd felvágjuk kb. 1 cm-es csíkokra.
A mazsolát beáztatjuk a rumba, és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy kellően magába szívja. Ezután szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. A darált diót összekeverjük a porcukorral, és egy csomag vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk a felcsíkozott palacsintát, és a mazsolát, majd alaposan összekeverjük.
A tojássárgához hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot, és a Hulalát (v. habtejszínt) majd simára keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezután szintén kanalanként hozzáadjuk a lekvárt, és addig verjük tovább, amíg jó kemény habot kapunk.
A sütőformát kikenjük a margarinnal, majd beletesszük a palacsintás keveréket. Ezután egyenletesen rácsorgatjuk a tejszínes keveréket, majd rákanalazzuk a keményre felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten sütjük 30-35 percig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd ízlés szerint felvágjuk és úgy kínáljuk.
A diós és lekváros palacsinta helyett inkább készítsünk egy finom palacsintafelfújtat. Látványra lehet nem a legszebb, viszont az íze......Nálunk nagy sikere volt. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!