hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magvas-sós zabkekszek

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
18 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpehelylisztet alaposan összegyúrjuk a vajjal, a túróval, a tojással, a reszelt sajttal, a sóval és a szárított bazsalikommal. Ezután golyókat, majd kissé szétnyomva korongokat formázunk a tésztából. Ha ezzel elkészültünk, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket.
  2. A korongok tetejét lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a magokkal (hántolt napraforgómag, vagy tökmag, esetleg durvára tört dió) és 160 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Akkor jó, ha már aranybarnák a kis kekszek.

Tipp: Sütés előtt kedved szerint tovább is variálhatod a receptet akár kókusszal, csokidarabokkal, bogyós gyümölcsökkel, vagy esetleg mazsolával.

Ajánljuk még:

KÓKUSZPUDINGOS TÖLTÖTT LINZER >>> 

MÉZES KRÉMES - KÓKUSZOS KRÉMMEL >>>

Ezek is érdekelhetnek