Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal, kecskesajttal töltött padlizsán

MME MME
4/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A római tálat beáztatjuk.
Elkészítés: Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot, és a darált húst. A masszához hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint sót, borsot. A sóval vigyázzunk, mert a sajt önmagában is nagyon sós, a borsból viszont bátran használhatunk. Az apróra vágott zsályát is hozzáadjuk. A római tálat olívaolajjal vékonyan kikenjük, a húsos masszát a kivájt padlizsánokba töltjük. A megtöltött padlizsánokat a római tálba helyezzük. Az edényt befedjük, és a hideg sütőbe rakjuk. 200ºC-on körülbelül 1 óra hosszat sütjük.

Megjegyzés

Elkészítés: 40 perc
Fogyasztható: 1 óra 40 perc múlva
1 adag: 441 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek