Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával.
A meghámozott, kimagozott és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.
A szójapelyhet az ételízesítővel elkeverjük, majd annyi vízzel leforrázzuk, amennyi ellepi. Ha megduzzadt, jól kinyomkodjuk, és a zúzott fokhagymával a lecsós cukkinihez adjuk, zsírjára pirítjuk (elforraljuk a felesleges nedvességet).
Ha kihűlt, a margarinnal jól összeturmixoljuk. Kenyérre kenve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!