Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinibe göngyölt pulykatekercs bébispenótos tésztával

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A pulykatekercshez:
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek paradicsompüré
  • 4 fej csiperkegomba
  • bazsalikomlevelek
  • 1 db cukkini
  • A tésztához:
  • 25 dkg durum penne tészta
  • 30 dkg bébispenót
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • citromlé

Elkészítés

  1. A megmosott, szárazra törölt pulykamellet felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Mindet egy-egy darab, kevés olívaolajjal megkent alufóliára tesszük.
  2. Összekeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymát a paradicsompürével, majd a keveréket a a húsokra simítjuk, és ráhalmozzuk a megtisztított, felkockázott gombát, továbbá néhány felcsíkozott bazsalikomlevelet. Szorosan feltekerjük a húsokat, az alufólia segítségével, összecsavarjuk a végeket, és mindet tűzálló tálba tesszük. Öntünk alá 150 ml vizet, végül 170 fokon, 1 órán keresztül sütjük . Azután kivesszük a tekercseket a sütőből, eltávolítjuk róluk az alufóliát, és hagyjuk kissé hűlni őket.
  3. A megmosott cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre gyaluljuk, és körbetekerjük azokkal a hústekercseket. Mindet egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük, és további 10-15 percig sütjük.
  4. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, a csomagolásán megadott utasítás szerint, azután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  5. A megtisztított bébispenótot egy kevés olívaolajon megpároljuk, majd a megtisztított, átnyomott fokhagymával, egy kevés sóval, borssal, valamint 1 csipet szerecsendióval ízesítjük.
  6. Összekeverjük a tésztát egy kevés olívaolajjal, ezután beleforgatjuk a spenótot, és meglocsoljuk néhány csepp citromlével. Végül tányérokba halmozzuk, és elrendezzük el rajta a felszeletelt pulykatekercseket.
Ha marad néhány cukkiniszelet, párold meg azokat, és forgasd a tésztába!

Ezek is érdekelhetnek