Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülökkel főtt paradicsomos káposzta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb hátsó vagy 1 első csülök (bár készülhet más, pörköltfőzésre alkalmas hússal is)
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej káposzta
  • 3-4 dl sűrített paradicsom (vagy 5 dl házilag elrakott)
  • 1-2 evőkanál cukor
  • A sűrítéshez:
  • kevés olaj
  • liszt vagy 2 púpos evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát megpucolom, apró kockákra vágva kevés olajon megdinsztelem, majd beleteszem a kockákra felvágott csülköt (amit előzőleg a hentes ügyesen kicsontozott nekem). Rövid ideig együtt párolom, míg a hús levet ereszt - pörkölöm kicsit a húst -, majd megsózom, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Félpuhára főzöm.

Amíg fő, kivágom a káposzta torzsáját, és kb. fél centis csíkokra felaprítom, majd a félkész pörköltre halmozom. Ráöntöm a sűrített vagy befőzött paradicsomot, ha kell, utána sózok, ráteszem a cukrot, pótolom egy kis vízzel, hogy csaknem ellepje a hozzávalókat, lefedem, és kb. 20 perc alatt készre főzöm.

Ellenőrzöm, és ha puhára főtt a hús, akkor vagy rántással sűrítem, vagy a kukoricakeményítőt elkeverem egy kevés vízzel, és ezzel sűrítem, ez utóbbi esetben krémesebb lesz, mint rántással.

Megjegyzés

Ez így egy egytálétel, és igencsak laktató, de megéri egyszer kipróbálni, mert a hússal együtt főzve más az íze, mint a sima főzeléknek, és két legyet ütünk egy csapásra. - Mizsuzska

Ezek is érdekelhetnek

Friss