Elkészítés: A hagymát megpucolom, apró kockákra vágva kevés olajon megdinsztelem, majd beleteszem a kockákra felvágott csülköt (amit előzőleg a hentes ügyesen kicsontozott nekem). Rövid ideig együtt párolom, míg a hús levet ereszt - pörkölöm kicsit a húst -, majd megsózom, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Félpuhára főzöm.
Amíg fő, kivágom a káposzta torzsáját, és kb. fél centis csíkokra felaprítom, majd a félkész pörköltre halmozom. Ráöntöm a sűrített vagy befőzött paradicsomot, ha kell, utána sózok, ráteszem a cukrot, pótolom egy kis vízzel, hogy csaknem ellepje a hozzávalókat, lefedem, és kb. 20 perc alatt készre főzöm.
Ellenőrzöm, és ha puhára főtt a hús, akkor vagy rántással sűrítem, vagy a kukoricakeményítőt elkeverem egy kevés vízzel, és ezzel sűrítem, ez utóbbi esetben krémesebb lesz, mint rántással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre