Csokoládéval töltött keksz

45 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 23 dkg liszt
  • 17 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál vaníliaeszencia
  • A töltelékhez:
  • 1 tábla csokoládé kockákra törve
  • A forgatáshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát kb. 22 darabra osztjuk el.
  2. A tésztadarabokat kerek korongokká formázzuk, majd a közepébe egy-egy kocka csokidarabot rakunk. Ügyesen összezárjuk a tésztát, hogy mindenhol befedje a csokit, majd kissé ellapítjuk őket.
  3. A kész kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és az előmelegített, 175 fokos sütőbe toljuk. Kb. 15 perc alatt világosra sütjük őket. Langyosra hűtjük, majd porcukorban megforgatjuk őket. Fémdobozban tároljuk.

Megjegyzés

Finom, omlós keksz csokival. - illelány

Ezek is érdekelhetnek

Friss