Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés püspökkenyér

MME MME
1 4.1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A 4 tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a darált diót és a meggyet. A lisztbe beleszórjuk a fél csomag sütőport, és hozzákeverjük az előbb elkészített masszához. A csokit apróra daraboljuk, vagy le is reszelhetjük, és összekeverjük a masszával. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük.

Egy őzgerinc formátsütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd középmeleg sütőben 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. Amíg hűl a tésztánk, elkészítjük a csokimázat.

A máz hozzávalóit sűrűsödésig összeforraljuk, és a félig kihűtve bevonjuk vele a kihűlt tésztát. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss