Elkészítés: 1. A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet és a kakaóport. Végül hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
2. A krémhez a cukrot és a vizet lassú tűzön, állandó kevergetéssel főzzük, míg szirupos nem lesz.
3. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Amíg kicsit hűl, a tojássárgákat elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a cukorszirupot, majd az olvasztott csokit. Ezután belekeverjük a hideg vajat. Tegyük a krémet hűtőbe, hogy jól kenhető legyen.
4. Ha tortalap kihűlt, kettévágjuk, megkenjük az alsó lapot, majd a másikat rátesszük, és megkenjük a tetejét és az oldalát is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre