Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkefalatok sajtos fokhagymamártásban

MME MME
4 3.8/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Mély serpenyőben 3 dl vizet forralok, és beledobom a leveskockákat. Egyenként, hogy a forrás ne szűnjön meg, beleteszem a húsokat. Leveszem kicsire a gázt, fedőt rakok rá, és puhára főzöm a húst. Ha kész, kiszedem, a levet egy bögrébe öntöm. A serpenyőben felolvasztom a margarint, meghintem a liszttel, és habzásig forrósítom. Ráöntöm a hús levét, és kevergetve kicsit főzöm, amíg nem kezd sűrűsödni. Beleteszem a lereszelt sajtot, a préselt fokhagymát, sózom, borsozom. Belepakolom a húsokat, és azzal már csak összemelegítem.

Megjegyzés

Egyszerű, de nagyszerű, háziasszonkímélő kaja. Akár előző nap meg lehet főzni a húsokat, másnap csak a mártást összerakni, hozzáadni a húsokat, és kész. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek