hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés pite

MME MME
10 4.5/5
75 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyés pite tésztájának hozzávalóit gyors mozdulatokkal összekeverjük és összeállítjuk a tésztát, majd folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe. Fontos a gyorsaság és a hideg hozzávalók, ne gyúrjuk sokáig, mert a kezünktől felmelegszik a tészta.
  2. A töltelékhez a magozott, felezett cseresznye levét kinyomkodjuk, és felfogjuk egy kis lábasba. Annyi vizzel pótoljuk, hogy összesen kb. 3 dl folyadék legyen.
  3. Elkeverjük benne a pudingport 2 evőkanál cukorral, és megfőzzük a lében. A sűrű pudinghoz keverjük a maradék cukrot és a cseresznyét, valamint a fahéjat.
  4. A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy a nagyobb (kb. kétharmadnyi rész) legyen az alulra eső rész. Kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk, majd 180 fokon 5-6 perc alatt elősütjük. Ezután rákenjük a tölteléket.
  5. A tészta másik felét is kinyútjuk, rátesszük a tetejére, ezt is megszurkáljuk, és mehet vissza a sütőbe kb. 20-25 percre. Amikor kihűlt, felkockázzuk, és meghintjük fahéjas porcukorral. 

Megjegyzés

Elkészíthetjük szilvával, sárgabarackkal, almával is. Nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss