Bécsi cseresznyés pite

MME MME
80 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. Robotgéppel kemény habot verünk a fehérjékből. Amikor majdnem kész, adagonként hozzákeverjük a porcukor felét.
  2. A tojássárgákat szintén robotgéppel habosítjuk a porcukor másik felével. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, hozzáadjuk a sót, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd jól elkeverjük.
  3. Ha elkészültünk, a lisztet szintén adagokban elkeverjük a tojássárgás masszában, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába vagy vajjal kikent süteményformába simítjuk, és rászórjuk a kimagozott cseresznyét.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben, a torta forma magasságától függően, kb. 55-80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából, és megszórjuk kevés porcukorral.

Nézd meg videón is, hogyan készül a bécsi cseresznyés pite!

Ezek is érdekelhetnek