Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Creme caramel II.

MME MME
3/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vízből és 100 ml cukorból aranybarna karamellt készítünk. Egyszemélyes adagnyi formákba töltjük (a formák oldalát vonjuk be vele, középre a krém jön). A tejet felforraljuk a vaniliás cukorral. A maradék cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a forró tejet. A krémet a formákba töltjük, a formákat forró vízfürdőbe állítjuk. 175 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük-gőzöljük, amíg a massza éppen megszilárdul. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss