Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos szelet a múltból

60 perc
rafinált
átlagos
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként hozzáadjuk a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
  2. A tésztát 4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2 lapot sütünk egymás után, világosra, kb. 10-12 perc alatt (180 fokon).
  3. A másik 2 cipót is kisodorjuk, az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük, és ezt így együtt megsütjük.
  4. A krémet elkészítjük. A lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, a reszelt citrom héját és levét, és jól kihabosítjuk.
  5. A kihűlt süteményt betöltjük: Az egyik sima lapra rákenjük a krém felét, erre helyezzük a lekváros lapot, amit megkenünk a maradék krémmel, végül rátesszük a másik sima lapot. Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legjobb, ha egy éjszakát.
  6. Porcukorral megszórva kínáljuk. Tetszés szerint szeleteljük.

CITROMOS ÁLOM - A LEGKEDVELTEBB NYÁRI SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT >>> 

7 HŰSÍTŐ, CITROMOS ÉDESSÉG, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD! >>> 

 

Megjegyzés

Olcsó sütemény! Anyósom receptárában találtam, a mi lakodalmunkban is volt ez a finom, olcsó sütemény. Lakodalmas sütemény néven volt írva a neve. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss