hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos spagetti: muszáj megkóstolnod

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Forraljunk vizet egy nagy fazékban a tésztának. Ha for, sózzuk meg és főzzük ki a tésztát.

Az olajat tegyük egy serpenyőbe, hevítsük fel és közepes hőmérsékleten pirítsuk meg benne a fenyőmagot. Tegyük hozzá a fokhagymanyomóval összetört fokhagymát és pirítsuk őket együtt, de vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma, mert akkor megkereserdik. Tegyük mellé a chili pelyhet is.

Reszeljük le a citromok héját és tegyük azt is a serpenyőbe. Keverjük meg néhányszor és adjuk hozzá a citromok levét. A petrezselymet vágjuk apróra és azt is szórjuk bele a serpenyőbe. Az egészet sózzuk meg és borsozzuk meg.

Tegyük rá az olajbogyókat és egy-két percig hagyjuk alacsony hőfokon, néha keverjük meg. Közben szűrjük le a kifőtt tésztát és tegyük a serpenyőbe, majd keverjük össze. Friss, tépett petrezselyemlevéllel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss