A tészta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót a lisztbe keverjük. A tojások sárgáit a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával kihabosítjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral selymes habbá verjük. A két tojáshabot egymással óvatosan elkeverjük, miközben hozzáadjuk a lisztet, végül az olvasztott vajat is. Tepsibe töltjük, és közepesen erős (180°C-os) sütőben kisütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük, és Nutella-öntettel tálaljuk.
Az öntet készítése: a Nutellához forró tejszínt keverünk, majd rövid ideig összeforraljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre