Elkészítés: A lisztet morzsoljuk el a vajjal, 7 dkg cukorral, 1 db citrom levével és reszelt héjával, és összegyúrjuk a 2 db tojássárgájával.
Gyúródeszkán kisodorjuk, formával kiszúrjuk.
A tojásfehérjéket felverjük 1 kanál porcukorral, majd vízgőz felett tovább verjük a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá. A gőzről levéve belekeverjük az 5 dkg darált diót.
Ebből a diós habból kis halmokat teszünk a tésztára, és közepes tűznél világosra sütjük. 2-2 darabot gyümölcsízzel össze is ragaszthatunk, de anélkül is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre