Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reszelt linzer gyümölcshabbal II.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • tejföl
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió vagy mandula
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • kevés cukor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • kandírozott vagy aszalt gyümölcs
  • 3 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a 3 tojás sárgájával és annyi tejföllel, hogy elég kemény tésztát kapjunk. 2 részre osztjuk.

A töltelékhez összedolgozzuk a diót, a baracklekvárt, a cukrot, a gyümölcsdarabokat és a citrom reszelt héját. Hozzáadjuk a citromlevet, majd lazítjuk a tojás fehérjéből vert kemény habbal.

A tészta felét kisodorjuk, tepsibe tesszük, rákenjük a tölteléket, majd a tészta másik felét ráreszeljük. Előmelegített sütőben 170-180 fokon
sütjük. GYORSAN SÜL!

Ezek is érdekelhetnek