Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Friedl Lászlóné
Cikk
MME
A káposztát nemcsak azért imádjuk, mert tele van vitaminnal, hanem azért is, mert olyan fogásokat készíthetünk belőle, amik hosszan eltelítenek minket. Válogatásunkban olyan káposztás egytálételeket gyűjtöttünk össze a töltött káposztától kezdve a rakott kelen át a disznótorosig, amik az őszi-téli hidegeben különösen jól esnek - tartalmasak, ráadásul jól át is melegítenek. Próbáljátok ki őket!
Kard Sándorné
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Kovács Ágnes
Anita
Válogatásunkban olyan klasszikus finomságokat gyűjtöttünk össze, melyek fogyasztását szinte el sem tudnánk képzelni kenyér nélkül. Az apropó nem véletlen, hiszen a Pékek Világszövetségének döntése alapján 2001 óta október 16. hivatalosan is a kenyér világnapja.
Kiss Anita
Ki ne szeretné a túrógombócot, a palacsintát, a töltött káposztát vagy a fasírtot? A gond csak az, hogy ezek a szuperkedvencek egytől egyig igencsak hízlaló, üres kalóriákkal és szénhidráttal teli bűnös ételek. De mi történik akkor, ha a bennük lévő áztatott kenyeret, búzadarát, darált kekszet zabpehelyre cseréljük? Nos, a jól megszokott íz nem sokat változik, csak az étel lesz sokkal egészségesebb, rostban és vitaminokban gazdagabb! Jó csere, nem?
Karácsonyi Mesterszakacs
Videó
A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén futó sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma egy különleges töltött káposztát készít.
Tudta-e, hogy melyik fogás miért kerül az asztalra karácsonykor? Az ünnepi menü titkai és babonái a múlt századból erednek! – derült ki a Városliget Café összeállításából.
PATAKY KRISZTINA
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
A mi konyhánk különösen szereti használni a fűszeres kolbászt, amellyel számos ételt feldobhatunk. Sem a rakott, sem a paprikás krumpli, de még egy jó lecsó sem képzelhető el nélküle, de ha túllépünk a klasszikusokon, sok izgalmas recept születhet a csodálatos kolbászhús felhasználásával.
Csortos Marcsi
Noha a történészek szerint a töltött káposzta az erdélyi Mezőségből került a kincses városba, rakott változata pedig Nagyváradon született, elválaszthatatlanul ráragadt a kolozsvári jelző. Nagy szerepet játszott ebben a vándorszínészet korszakának legnépszerűbb művésznője, az első magyar operaénekesnő Déryné Szép-Pataki Róza, aki az országot járva maga is sokszor főzte a laktató ételt.
Szekeres Lajosné Klári
Van, aki káposztalevélbe tekeri a gombócokat, van, aki nem tesz bele rizst. Van, aki árpagyönggyel készíti, van, aki hajdinával. Van, aki a füstölt hús is bedarálja a húsgombócba, van, aki csak a hús főzőlevét használja. Van, aki pulykahúsból készíti, és olyan is, aki hús nélkül. Van, aki berántja, megint más kaprosan, paprika nélkül szereti. A töltöttkáposzta-variációk száma végtelen - most kiszemezgettük nektek 9-et, hogy az ünnepi menühöz legyen miből válogatni!
A hideg idő beköszöntével, több okból is érdemes savanyú káposztás fogásokat készíteni: egyrészt mert a magas vitamintartalmával segít elkerülni a betegségeket, másrészt, mert mindegyik variáció - legyen az rakott, székely vagy töltött, hosszan eltelít, és kellemesen átmelegít, ha már kint tombolnak a mínuszok.
KISS NOÉMI
Budapestre érkezett Andrew Zimmern Bizarr ételek: a finomságok földjén című sorozata, így most a világ minden táján megismerik a lángost, a paprikás csirkét a töltött káposztát és a somlói galuskát.
CSEH JÁNOS
Ki ne emlékezne a nagyinál eltöltött hétvégékre, amik a felhőtlen pillanatok mellett az isteni ebédekről szóltak? A következő receptek gyerekkorunk kedvenc fogásait idézik, amik a mai napig mindenkit levesznek a lábukról!
A hétvégét nem szeretem a konyhában tölteni, viszont ilyenkor az egész család otthon reggelizik, ebédel és vacsorázik. Szeretem egyszerre letudni a hétvégi főzőcskét, és ilyenkor szeretek kiadós ételeket készíteni.