Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kelkáposzta pikáns paradicsomszószban

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 12,5 dkg basmati rizs
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 üveg (670 ml) csípős paradicsomszósz (alla'arrabbiata)
  • 45 dkg vegyes darált hús
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk hagymaízű só
  • 2 tk édes-nemes fűszerpaprika
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk őrölt bors

Elkészítés

  1. A rizst a csomagolásán olvasható leírás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. Egy fazékban kb. 2,5 l vizet forralunk. Közben a kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk. A fejről leválasztunk 12 db szép levelet, majd leöblítjük, és a lobogó vízben előfőzzük 3 percig. A habszedőkanállal kiemelt leveleket konyhai papírtörlőn hűlni hagyjuk, majd a vastag ereket laposra vágjuk.
  2. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A serpenyőben felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és további 1 percig dinszteljük. Végül felöntjük a paradicsomszósszal.
  3. A darált húst elvegyítjük a tojással és a fűszerekkel, majd összegyúrjuk a rizzsel, és a masszából 2 evőkanálnyi rudacskákat formázunk.
  4. A kiterített káposztalevelek közepére 1-1 db darált húsos rudacskát teszünk. Ezeket a levelek alját és oldalát rájuk hajtva becsomagoljuk, majd fogvájóval rögzítjük.
  5. A kelroládokat a paradicsomos szószba helyezzük és felforraljuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt főzzük kb. 30 percig.

    DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT SAJTOS KELKÁPOSZTALEVÉL >>> 

    NÉGYSAJTOS RAKOTT KEL >>> 

AZ EZERARCÚ KELKÁPOSZTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss