A rizst a csomagolásán olvasható leírás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. Egy fazékban kb. 2,5 l vizet forralunk. Közben a kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk. A fejről leválasztunk 12 db szép levelet, majd leöblítjük, és a lobogó vízben előfőzzük 3 percig. A habszedőkanállal kiemelt leveleket konyhai papírtörlőn hűlni hagyjuk, majd a vastag ereket laposra vágjuk.
A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A serpenyőben felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és további 1 percig dinszteljük. Végül felöntjük a paradicsomszósszal.
A darált húst elvegyítjük a tojással és a fűszerekkel, majd összegyúrjuk a rizzsel, és a masszából 2 evőkanálnyi rudacskákat formázunk.
A kiterített káposztalevelek közepére 1-1 db darált húsos rudacskát teszünk. Ezeket a levelek alját és oldalát rájuk hajtva becsomagoljuk, majd fogvájóval rögzítjük.
A kelroládokat a paradicsomos szószba helyezzük és felforraljuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt főzzük kb. 30 percig.