Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szabolcsi töltött káposzta, ahogy Anita készíti

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát bő olajon megfonnyasszuk, majd megszórjuk pirospaprikával, hogy szép színe legyen. Hozzáadjuk a darált húst, és együtt pároljuk, főzzük, de vizet nem rakunk rá. Ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel és fokhagymakrémmel ízesítjük. Kb 15 percig lassú tűzön fedő nélkül, olykor megkavarva főzzük, ha összeáll hozzáadjuk a rizst is. A tűzről levesszük és kihűtjük annyira, hogy el tudjuk készíteni a tölteléket.
  2. A káposzta torzsáját kivágjuk, a leveleket megabáljuk. A kisebb leveleket, amiket nem tudunk megtölteni, összeaprítjuk és a fazék aljába tesszük. A káposztaleveleket megtöltjük, és szép sorban elhelyezzük a fazékba. Beleöntjük a sűrített paradicsomot, majd felengedjük vízzel és lassú tűzzön 45 percig főzzük.

7+2 KIPRÓBÁLT TÖLTÖTT KÁPOSZTA RECEPT >>> 

3 KLASSZIKUS KÁPOSZTÁS ÉTEL, AMIT MINDENKI SZERET >>> 

Megjegyzés

Mi húsosabban szeretjük ezért 1kg húshoz fél kg rizst adunk de mehet bele több is ha valaki úgy szereti - Roxi2018

Ezek is érdekelhetnek