Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bordával töltött káposzta

> 90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét felkockázzuk és kevés vízbe áztatjuk. Az olaj felét megforrósítjuk, majd nagy lángon megpirítjuk rajta a megtisztított húsok mindkét oldalát. A darált húst megfűszerezzük a pirospaprika felével, 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a kinyomkodott zsemlekockákat. Az elősütött hússzeleteket megkenjük a darált húsos masszával, majd mindet 1-1 káposztalevélbe csomagoljuk egyenként. Végül fehér cérnával rögzítjük a csomagocskákat.
  2. A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, és aranysárgára sütjük rajta a hagymát és megmaradt finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát, a fűszereket, 2 dl vizet, és felforraljuk. A káposztacsomagokat belehelyezzük úgy, hogy a darált hús alul legyen. Belekarikázzuk a kolbászt, és közepes lángon 1 órán keresztül főzzük az egészet. A bacont száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A töltött káposztát a sült baconnel és a tejföllel kínáljuk.
A káposztát kóstoljuk meg, mielőtt megfőzzük. Ha sós vagy nagyon savanyú, alaposan öblítsük át.

Ezek is érdekelhetnek

Friss