Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

 Töltött káposzta - paleósan

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A darált húst, a cukkinit, a fokhagymát és a tojást egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd jól elkeverjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és egy fazékban, némi zsiradékon picit megpirítjuk, levesszük a tűzről, majd egy marék káposztát rádobunk, elkeverjük, ez után jöhet a fűszerpaprika, jól elkeverjük ezt is, majd 2-3 marék káposztát szépen elhelyezünk a fazék alján. Erre rátesszük rá a húsmasszából készített 7-8 gombócot.
  3. A gombócokat a maradék káposztával betakarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. A tetejére helyezzük a babérleveleket és közepes tűzön elkezdjük főzni. kb. 20 perc után a kisebbre vesszük a lángot és még 1-1,5 órát főzzük. 


Ezek is érdekelhetnek