Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
KOCSIS BÁLINT
Cikk
WM
A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába pár éve berobbant növény töretlen népszerűségét talán épp ez a pionír szerep okozza. Friss, zamatos, tele az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával.
Vass Lászlóné
MME
Elkezdődött az iskola: indulhat a (be)főzés! Készült az elmúlt két hétben savanyú paprika, csalamádé és néhány üveg szederlekvár. Sütöttünk rebarbarás pitét, és a fiúkkal közösen késztettünk egy ételt, aminek én a megtévesztő rakott fasírt nevet adtam. Hogy miért volt szükség a megtévesztésre? El fogom mesélni!
ZSANETTE KOVÁCS
A feltétekkel legtöbb esetben csak akkor találkozunk, amikor főzelékeink számára szeretnénk valamilyen extra kiegészítővel szolgálni.
Wagensommer Alexandra
A fasírt az egyik leggyakrabban előforduló étel az itthoni otthoni asztalokon. Mindenkinek megvan a saját receptje, amit nagy valószínűséggel anyukájától, nagymamájától tanult, esetleg időközben valamelyest attól eltért, variált rajta, de mindenképp bázisként használja az otthoni verziót.
Azraa
A kölesről valószínűleg neked is csak a kása jut eszedbe, pedig ez a rég elfelejtett gabona igen változatosan elkészíthető. Nemcsak köretként, de középkori felmenőinkhez hasonlóan, rakott és töltött ételekhez is felhasználhatod, így színesítheted étkezéseidet. Nem utolsósorban még élettanilag is kedvezően fog hatni a szervezetedre.
Pistuc
Az első húsétel, amit készítettem, a fasírozott volt. Jó anyám gyakran sütötte rúdban, azaz egyben, én inkább pogácsákat formázok belőlük. Egy biztos: akár így, akár úgy készítem, a fűszeresdoboz ilyenkor főszereplő a munkaasztalon.
Van-e egységes konyhaművészet egy országban, melynek polgárai sokfelől jöttek: a Közel-Keletről, Kelet-, Közép- és Nyugat-Európából, a világ szinte minden sarkából, s ahol, ahogy egy történész mondja, nem a közel-keleti világ látszólagos hasonlósága, hanem a természet adta sokszínűség szembetűnő? Vajon érvényes ez a megállapítás a gasztronómiára is?
Nagy Kitti
Nemes-Pádár Csilla
Dobos Zsolt
Spider Girl
pistuc
Biró Sára
Jancsi