Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött hús kicsit másképpen

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 2db cukkini
  • 1 db répa
  • 1 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 50 dkg darált hús
  • bors
  • kömény
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • fokhagyma
  • zsír
  • A töltelékhez:
  • 7 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 ek zabpehely

Elkészítés

  1. A cukkinit, répát és a zellert megtisztítjuk és reszelővel lereszeljük, majd pár csipet sóval lesózzuk, hogy a levét kiengedje. Kb 20-30 percre félrerakjuk, hogy rendesen kiengedje a levét. Ha letelt az idő, akkor kifacsarjuk az egészet és hozzáadjuk a húst, a nyers tojást, a fokhagymából 1-2 gerezdet és a fűszereket. Majd összegyúrjuk az egészet mintha fasírtot készítenénk.
  2. Közben felrakunk főni 6 db tojást. Ha megfőtt megpucoljuk és összeaprítjuk őket, majd hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóját is és elkeverjük.
  3. Egy tepsibe zsiradékot rakunk, és a hús felét szétnyomkodva lerakjuk a tepsibe. Ha megvan, a tojásos tölteléket ráhalmozzuk a húsra. A maradék húst a tenyerünkben szétnyomkodjuk és beborítjuk vele a tölteleket. 

TÖLTÖTT DAGADÓ

GÖNGYÖLT TÖLTÖTT HÚS

Ezek is érdekelhetnek

Friss