Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
SÁNDOR ADRIENN
Cikk
MME
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Somogyi Bea
A fasírt fűszerekkel ízesített, tojással és vízben áztatott zsemlével egybegyúrt, általában darált sertéshúsból készített, kisebb-nagyobb húspogácsa. Vagy nem, mert zöldségből készült, vagy egyben sült, esetleg tojással töltött. Vacsorára szuper választás, hiszen gyorsan és egyszerűen elkészül. Íme a 10 legizgalmasabb variáció!
Wessely Márta
A téli kamra kincsei között szinte minden esetben találni egy-egy csomagnyi feles borsót, azaz száraz sárgaborsót.
Wagensommer Alexandra
Videó
Van az úgy, hogy az embert hétköznap este váratlan és éhes vendégek lepik meg. Ilyenkor nem árt, ha van a bekészítve néhány jól bevált recept, ami gyorsan készen van, mégis eggyel több a szalámis szendvicsnél. Ha komoly a vészhelyzet, a lenti receptben a házi fasírtgolyót lecserélhetitek mélyhűtött boltira, vagy a sajtszeletbe tekert sonkára. A végeredményben nem lesz hiba!
Chrenkó Viki
Török Zsuzsa
„Régi mániád” a Stefánia? Tudod, hogy kiről nevezték el a zuglói utat és a vagdaltat?
Moldvai-Sajti Gabriella
Javában tombol a nyár, aki teheti kempingezik, fesztiválozik, nyaral. A legtöbb kempingező, főleg a sátorlakók számára azonban a bulizás és a kirándulás sok lemondással jár, főleg a gasztronómia terén. Azok, akik nem rendelkeznek kellő anyagi fedezettel a mindennapos étkezések étteremben/büfében történő lebonyolítására, azoknak bizony meg kell találni a megoldást az önellátásra.
Putóczki Gáborné
WM
A fasírtot szinte mindenki szereti - a háziasszonyok meg annál is jobban, hiszen számos alapanyagból, könnyen összeállítható, sokféleképp ízesíthető, előételnek, főételnek és feltétnek is kitűnő, télen-nyáron készíthető fogás.
Gyimesi Móni
A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába pár éve berobbant növény töretlen népszerűségét talán épp ez a pionír szerep okozza. Friss, zamatos, tele az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával.
Elkezdődött az iskola: indulhat a (be)főzés! Készült az elmúlt két hétben savanyú paprika, csalamádé és néhány üveg szederlekvár. Sütöttünk rebarbarás pitét, és a fiúkkal közösen késztettünk egy ételt, aminek én a megtévesztő rakott fasírt nevet adtam. Hogy miért volt szükség a megtévesztésre? El fogom mesélni!