A darált húst egy mélyebb tányérba tesszük. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, beletesszük a zsemlét és a kenyeret. Időnként jól megnyomkodjuk őket.Egy kisebb lábasban felforrósítunk egy kevés olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, lereszelt vörös- és fokhagymát.
A tojásokat a darált húshoz adjuk. Azután hozzákeverjük az alaposan kinyomkodott kenyeret és zsemlét, majd a pirított hagymát is. Jól összegyúrjuk.
Sóval, a pirospaprikával, a borssal, a majoránnával és az őrölt köménnyel ízesítjük a masszát. Tovább gyúrjuk, majd az állagától függően adunk hozzá a zsemlemorzsából.
Nagyobb diónyi gombócokat formázunk a a masszából.
Megforgajuk a lisztben a fasírtokat, majd egy serpenyőben bő, forró olajban, lángterelő fölött, közepes lángon szép barnára sütjük őket 4-5 perc alatt. Egyszer megfordítjuk, a tetejüket pedig gyakran locsolgatjuk az olajjal. Melegen és hidegen egyaránt finom.