Elkészítés: A babot előző éjszaka áztassuk be. A koriandermagot és a római köményt száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd mozsárban törjük porrá. A babot főzzük puhára.
Egy vastagfalú serpenyőben forrósítsunk fel kevés olívaolajat, dobjuk bele a kockára vágott kolbászt, pirítsuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd a chilit. Öntsük rá a húst, ha megpirult, adjuk hozzá a paradicsompürét, az alaplevet, a fűszereket és a csokoládét. Sózzuk meg. Fedjük le, és alacsony lángon főzzük 2-3 órát, amíg elfő az összes leve.
Tegyük bele a főtt babot, és főzzük további 20 percig. Tálaláskor kínáljunk hozzá tortillalapokat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre