Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyar kézműves csokoládé nyert a csokoládék világbajnokságán

default user icon
MME
Hatalmas magyar siker, amire büszkék lehetünk. Almás pite ihlette, karamellás bonbonnal nyert érmet a magyar csokis a csokoládék világbajnokságán.

Almás pités karamellás bonbonnal nyert érmet a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra az International Chocolate Awardson. Bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi három évben tizenhét nemzetközi díjjal gazdagodtak. Idén már két karamellás csokoládéjukat is díjazták.

A fahéjas almával készült krém-karamellával töltötték a díjazott bonbont. Az alma és a krém-karamella lágy, bársonyos teksztúrája kellemes harmóniát alkot az őt körül ölelő roppanós étcsokoldéval. Fahéjjal egészül ki a csokoládé aromája, mely a karamellával töltve selymes, édeni, érzéki csemegeként jellemezhető.

5 VILÁGBAJNOK MAGYAR KÉZMŰVES CSOKI, AMIT ISMERNED KELL!

 

„Idén kezdtem el karamellával kísérletezni. A nemzetközi trendek mellett a magyaros ízvilággot is meg szerettem volna mutatni a zsűrinek. Így álmodtam meg az almás pités, karamellás bonbonomat. Nagyon büszke vagyok, hogy két hónap alatt a második karamellával készült csokoládém is nemzetközi díjat nyert. Augusztusban a gasztronómiai Oscar díjon, a Great Taste Awardson a sós-karamellás mogyorós trüffelemet díjazták. Most, szeptemberben a csokoládék világbajnokságán, az International Chocolate Awardson az almás pités karamell bonbonom nyert bronzérmet. A jól sikerült bonbonokat nyáron fagylalt, télen sütemény és torta formájában is elkészítem” – mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje. A díjnyertes csokoládék és sütemények megkostólhatóak a manufaktúra budapesti üzletében.

ELKÉPESZTŐ MAGYAR SIKER! HAZAI SAJTOK KERÜLTEK A VILÁG LEGJOBBJAI KÖZÉ

 ÚJABB HAZAI SIKER! MAGYAR TAGOKAT VÁLASZTOTTAK A LEGJOBB SAJTMESTEREK KÖZÉ 

Ezek is érdekelhetnek

Friss