hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás lángos fokhagymásan

90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd áttörtjük.
  2. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy kevés lisztet. Kovászt készítünk, hagyjuk, hogy az élesztő feljöjjön. 
  3. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a burgonyát, és kicsit összedolgozzuk. Ezután hozzáöntjük a kovászt és annyi tejet, hogy puha tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A lángos formázásakor kis cipókat tépünk a tésztából, és laposra húzzuk gyors mozdulatokkal (vizes kézzel dolgozzunk, mert ragad).
  5. Bő, nem túl forró olajban oldalanként kb. 1-1 perc alatt kisütjük.
  6. A fokhagymát áttörjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hagyjuk állni, majd egy kenőtoll segítségével megkenjük a lángosokat. Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk. 

    LÁNGOST OTTHON IS ÉRDEMES SÜTNI >>> 

    Kenyérlángos (langalló) >>> 

    SAJTOS-TEJFÖLÖS HÁZI LÁNGOS >>> 

Megjegyzés

A burgonyát teljesen össze kell törni, ne legyen darabos, mert akkor a lángos tésztánk sem lesz szép sima.
- GyZsuzsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss