Helyezzük a burgonyát egy nagy fazékba. Öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy kb 2,5 centivel ellepje. Közepesen nagy tűzön felforraljuk, majd addig főzzük, míg a burgonya a beleszúrt villáról könnyedén leesik (kb 20-28 percig). Öntsük le a vizet és hagyjuk kihűlni. Amikor megfelelően lehűlt, vágjuk félbe a burgonyákat. Egy nagy előkészítő edényben öntetté keverjük össze a majonézt, az ecetesuborkát, az uborkalevet, a mustárt, a sót és a borsot. A keverékhez óvatosan hozzáöntjük a burgonyát, a vöröshagymát és a tojást és óvatosan megforgatjuk, hogy mindenre jusson az öntetből. Megkóstoljuk, és ízlés szerint változtathatunk az ízesítésen. A salátát petrezselyemmel és pirospaprikával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre