Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a filléres házi mix kirobbantja a csatornaszagot a mosogatódból - íme a recept!

A mosogató lefolyója, bár elméletileg foylamtosan vegyszeres, meleg víz itt folyik át rajta, mégis van, hogy gyomorforgató, áporodott bűzt áraszt, és hiába takarítjuk rendszeresen a mosogatót, nem tudjuk elüntetni. A brutális kemikáliák bevetése előtt mutatunk egy filléres trükköt, amivel gyorsan és könnyedén eliminálhatjuk a szagokat! Főszereplők: az ecet és a szódabikarbóna. Ismét.

A rendszeres tisztítás ellenére előfordul, hogy a konyhai mosogatóból rossz szagok áradnak - ilyen esetben a legtöbben valami erős vegyszer, lefolyótisztító vagy vízkőoldó után nyúlnak, és azzal próbálják megszüntetni a gyakran bizony gyomorforgató bűzt. Most mutatunk egy egyszerűbb és kifejezetten költségkímélő megoldást, amivel garantáltan eltűntethetők a rossz szagok, és nem úszik vegyszer szagban a lakás!

 

A nyerő duó színre lép: Szódbikarbóna és ecet

Azt régóta tudjuk, hogy az ecet és a szódabikarbóna a leghatékonyabb tisztító-duó - így, természetesen, a büdös lefolyók ellen is őket küldjük harcba! A recept a következő:

  1. Öntsünk egy bögre szódabikarbónát a lefolyóba.
  2. Hagyjuk állni 15 percig.
  3. Öntsünk rá fél bögre ecetet - és halgassunk élvezettel, ahogy bugyog és sistereg a szódás-ecetes elegy. Hagyjuk állni újabb 15 percig.
  4. Egy lábasban, kannában vagy vízforralóban vizet forralunk, ésmég lobogó állapotban a lefolyóba öntjük.
  5. Élvezzük a tiszta, semleges illatú mosogatónkat!

Ha nem bírod az ecetet: íme a szájvizes trükk

Nem mindenki szereti az ecet savas illatát, nekik ajánljuk ezt a hack-et:  öntsenek egy deci szájvizet a lefolyóba, hagyják állni 30 percig, majd öblítsünk le forró vízzel! Meglepő, de ha belegondolunk, logikus: a szájvíz elpusztítja, illetve megakadályozza a rossz leheletet okozó baktériumok elszaporodását. Azokét a baktériumokét, amelyek az elfogyasztott étellel kerülnek a fogak közé – így miért ne lenne hatásos a mosogatóba kerülő ételmaradékok okozta bűze ellen? Egy próbát megér!

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss