Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Búbos hús gombával

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 15-20 dkg sajt
  • A töltelékhez:
  • 4 zsemle
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • petrezselyem
  • gomba
  • 4 főtt tojás
  • 2 nyers tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 doboz májkrém
  • A húsok alá:
  • vöröshagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • 3-4 gerezd fok hagyma
  • esetleg zöldborsó
  • a tepsi kikenéséhez kevés zsiradék

Elkészítés

Elkészítés: A húst egy kicsit klopfolom, nem túl vékonyra, picit sózom. Megfőzöm a tojásokat, beáztatom a zsemléket.

Elkészítem a tölteléket: a fenti hozzávalókat összeaprítom és összekeverem.

Egy olyan tepsit kenek ki olajjal, amelyben a hússzeletek egymás mellé jól elférnek, nem ragadnak majd össze.
Belevágom a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot, kb. fél dl vizet is öntök a tepsibe. Ezekre fektetem a hússzeleteket.

Mindegyik hús tetejére teszek 1-1 adag búbot a töltelékből, egyenletesen elosztva, hogy a húsokat befedje. Végül rászórom a durvára reszelt sajtot.

Közepes erősségű sütőben kb. fél óra alatt pirosra sütöm /nem szükséges alufólia a tetejére/.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss