Boszorkányszigeti batyus halászlé

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • ponty
  • vöröshagyma
  • lecsó
  • őrölt fűszerpaprika
  • liszt
  • tojás
  • zsír
  • vöröshagyma
  • halbelsőség
  • bors
  • őrölt paprika

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, kibelezzük, majd kifilézzük. A fejből és a csontból hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk (kb. 2 óra alatt), majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket.

Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket, felhajtjuk, és villával összenyomkodjuk. A halhús után a batyukat is belefőzzük a halászlébe. Erőspaprika-karikákkal tálaljuk.

Megjegyzés

Egy változat a halászláre. Természetesen bográcsban, szabad tűzön az igazi. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss