Elkészítés: A szitán áttört túrót összegyúrjuk a tojásokkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, egy csipet sóval, a liszt és a búzadara keverékével. A masszát hűtőszekrényben fél órát pihentetjük,
majd forrásban lévő vízbe vizes kézzel közepes nagyságú gombócokat szaggatunk belőle, és kifőzzük.
A borhabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. 2 dl bort elkeverünk a tojássárgával és a liszttel, majd a fahéjjal és a citrom héjával. Felforraljuk a megmaradt 1 dl bort, és a tojássárgás krémhez adjuk. Vízgőzön felfőzzük, majd a vaníliás cukrot is belekeverjük.
A tojássárgás borhabot óvatosan a felvert fehérjéhez keverjük, a gombócokra kanalazzuk, és áztatott mazsolával megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre