Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borhabos túrógombóc

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 6 dkg búzadara
  • 7 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg porcukor
  • A borhabhoz:
  • 3 dl muskotályos bor
  • 3 db tojás
  • 2 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • egész fahéj
  • 1 citrom héja
  • mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A szitán áttört túrót összegyúrjuk a tojásokkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, egy csipet sóval, a liszt és a búzadara keverékével. A masszát hűtőszekrényben fél órát pihentetjük,
majd forrásban lévő vízbe vizes kézzel közepes nagyságú gombócokat szaggatunk belőle, és kifőzzük.

A borhabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. 2 dl bort elkeverünk a tojássárgával és a liszttel, majd a fahéjjal és a citrom héjával. Felforraljuk a megmaradt 1 dl bort, és a tojássárgás krémhez adjuk. Vízgőzön felfőzzük, majd a vaníliás cukrot is belekeverjük.

A tojássárgás borhabot óvatosan a felvert fehérjéhez keverjük, a gombócokra kanalazzuk, és áztatott mazsolával megszórjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek