Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borbás Marcsi gesztenyetortáját imádja az internet - íme a recept!

default user icon
MME
Ha ősz, akkor gesztenye és csokoládé, minden mennyiségben - úgyhogy hoztunk is nektek egy egyszerű gesztenyetrota receptet, mégpedig Borbás Marcsi konyhájából, akinek a neve egyértelműen garancia a magas minőségre! A könnyű kakaós piskótarétegek közé töltött könnyű, tejszínes gesztenyekrém csupa jót ígér, a kommentelők is egyből rávetetteék magukat - próbáljátok ki!

Borbás Marcsi, ha a klasszikus magyar ételekről van szó, egyértelmű szaktekintély a gasztro-világban, legyen szó főételről, levesről vagy épp desszertről. A hagyományos hazai konyha nagy tisztelője, sőt rajongójaként általában az eredeti receptúrák szerint készíti az ételeit, de van, hogy csavar egyet a metóduson, hogy a végeredmény még jobb legyen. A lenti gesztenyetorta is egy ilyen "upgrade"-elt recept: a tésztában tejfökl van és rizsliszt a búzafinomliszttel vegyesen, a krém pedig nem vajas, hanem könnyű, tejszínes csoda! 

Borbás Marcsi gesztenyetortájának hozzávalói:

Kakaós tortalap:

  • 18 dkg finomliszt
  • 6 dkg rizsliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3,5 dkg natúr kakaópor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsíros tejföl

Gesztenyés krém:

  • 50 dkg édes gesztenyepüré
  • 5 dl zsíros tejszín
  • Csokoládéganache:
  • 10 dkg 60 %-os csokoládé
  • 1 dl tejszín

 

Elkészítés:

A kakaós tejfölös piskótához:

Egy nagyobb tálban simára keverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a kakaóport és a langyos vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót is. Végül a tejfölt tesszük bele, és szép simára kikeverjük.

Egy lapos, sütőméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen elsimítjuk, majd betesszük sülni 170 fokra. Körülbelül 15-16 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizhetjük.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, és egy nagyobb deszka segítségével kiborítjuk a tepsiből. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítését és a táltlási tippeket itt megtaláljátok! 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek