Elkészítés: A legegyszerűbb keverőgéppel készíteni. A keverőtálba beletesszük a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd 2-es fokozaton 5 percig keverjük. Hozzáadjuk a tejet, kicsit összekeverjük.
Közben egy tálba belemérjük a lisztet. A darált mandulát beleöntjük a bögrébe, és kiegészítjük darált dióval, hogy tele legyen, hozzáadjuk a liszthez a sütőporral és a csipetnyi sóval, majd ezt a keveréket több részletben a masszához adjuk. Amikor már csomómentes, a durvára vágott dió és a mazsola felét fakanállal beledolgozzuk.
A tésztát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük. A maradék diót és mazsolát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tűpróba szükséges.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre