Elkészítés: A birsalmát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi cukros és enyhén sózott vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük.
Elkeverjük a tojássárgáját a vajjal és a tejföllel, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
A birsalmát kiszedjük a főzőléből, és a tojásos-lisztes keverékkel együtt, kevés víz hozzáadásával összeturmixoljuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a forrásban lévő /birsalmás/ főzőléhez, és mártás sűrűségűre besűrítjük.
Ízesíthetjük szegfűszeggel vagy vaníliás cukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre