Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel. Egy közepes tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórunk. A sütőt előmelegítjük. A barackot megmossuk, leszárítjuk, felezzük, kimagozzuk és hasábokra vágjuk.
2. A tojássárgákat a vaníliás cukorral, a vajjal, marcipánnal, reszelt citromhéjjal habosra, krémesre keverjük.
3. A tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a lisztkeverékkel felváltva óvatosan a tojásos masszához keverjük.
4. Az így elkészített masszát a formába simítjuk, és a barackokat a tetejére terítjük, gyengén belenyomjuk. Kb. 55 percig sütjük. A sütőből kivéve egy konyharuhával letakarjuk, és hűlni hagyjuk.
5. A lekvárt felfőzzük, vékonyan a torta tetejére kenjük. Hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre