Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésszelet nokedlivel

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeleteket mindkét oldalon, hogy színt kapjanak, majd félretesszük.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát felapítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesrepirítjuk.
  3. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd a hagymáhozadjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
  4. Egy kevés vízzel felöntjük, és belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd együtt puhára főzzük.
  5. Ha a hússzeletek megpuhultak,kivesszük amártásból. A tejfölt csomómentesrekeverjük, a forró mártásból hozzákanalazunk, és ígyöntjük bele. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt összeforraljuk.
  6. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk. Az összetevőket egy edénybe kimérjük, ésegy fakanállal ruganyosrakeverjük a tésztát. Ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk szódavízzellazítunka szerkezetén, majd a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjükőket, folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze – kevés étolajjal is összekeverhetjük.
  7. A gombás mártással készült sertésszeletet a frissen kifőtt nokedlivel tálaljuk.

    HAGYOMÁNYOS ÉS HÁZIAS ÍZEK: A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    A TÖKÉLETES NOKEDLI TITKA - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss