Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-tejszínes sertésszelet

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd megpirítjuk 3 ek felforrósított olívaolajon. Végül mindet kiszedjük, és félrerakjuk.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a vajat,  a megmaradt olívaolajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felkockázott hagymát, valamint a megtisztított, felszeletelt gombafejeket.
  3. Felöntjük a borral, és nagy lángon sűrűre forraljuk 5 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, ismét felforraljuk, majd közepes lángon főzzük 3 percig. Ízesítjük egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Végül rátesszük a hússzeleteket, és további 2 percig főzzük.
  4. A petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleivel megszórva tálaljuk.

    9 SZAFTOS MUSTÁROS HÚS, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK >>>

    TEJSZÍNES-GOMBÁS-BACONÖS CSIRKE: EZ A RECEPT LESZ A CSALÁD KEDVENCE! >>>

    12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

Rizzsel és bulgurral is finom, de akár szélesmetéltet is főzhettek hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss