hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor tiramisu (sörrel)

120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • 20 db babapiskóta
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl almalé
  • 3 dl baksör
  • citromlé
  • A töltelékhez:
  • 4 db alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl almalé
  • 1 dl baksör
  • citromlé
  • A krémhez:
  • 3 db zselatinlap
  • 3 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1+ 4 ek baksör
  • citromlé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 8 dkg cukor
  • kakaópor
  • mentalevél a díszítéshez

Elkészítés

  1. A töltelékhez az almát meghámozzuk, és apróra kockázzuk. A cukrot egy kevés vízzel világosra karamellizáljuk, majd felöntjük az almalével és a sörrel. Beleforgatjuk az almakockát, puhára pároljuk, és hűlni hagyjuk. Végül némi citromlével ízesítjük.
  2. A babapiskótákhoz a cukrot 6 ek vízzel felforraljuk, majd az almalével, a sörrel és némi citromlével simára keverjük.
  3. A krémhez a zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Robotgéppel a szétválasztott tojások sárgáját és a porcukrot habosra keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét 4 ek sörrel és ízlés szerinti mennyiségű citromlével együtt.
  4. A habtejszínt keményre verjük. A kinyomkodott zselatint az utasítás szerint feloldjuk 1 ek sörben, és a mascarponés keverékhez adjuk.
  5. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, összeforgatjuk a tejszínhabbal, és lazán a mascarponekrémbe vegyítjük.
  6. A babapiskótákat szorosan egymás mellé lerakjuk egy szögletes formába, és megöntözzük a sörös almalével. Elosztjuk rajtuk a tölteléket, befedjük a mascarponekrémmel, és a hűtőszekrényben szilárdulni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és kockákra vágva, mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Bayerischer Brauerbund e.V. - MME
A darabokra tört babapiskótákat tetszés szerint adagonként tálkákba vagy kelyhekbe rakhatod, majd rájuk rétegezheted a többi hozzávalót.

Ezek is érdekelhetnek

Friss